Symfonieorkest Vlaanderen ruilt Brugge voor Gent

Het Symfonieorkest Vlaanderen wordt vanaf seizoen 2017-2018 het huisorkest van het Muziekcentrum Bijloke in Gent. Over twee jaar krijgt de grote concertzaal er ook een make-over, meldt schepen van Cultuur Annelies Storms (sp.a).

Het Symfonieorkest Vlaanderen is momenteel gehuisvest in het Concertgebouw Brugge, maar was op zoek naar een structurele residentie. Die vindt het orkest nu in het Muziekcentrum Bijloke, dat op zoek was naar een vast orkest om samen projecten uit te voeren. Muziekcentrum De Bijloke is een podium voor klassieke muziek en jazz, maar ook een locatie voor allerlei evenementen.

Voor Cultuurschepen Annelies Storms is de komst van het Symfonieorkest Vlaanderen een meerwaarde voor Gent, als Unesco Creative City of Music. "Het Symfonieorkest Vlaanderen wil niet alleen het huisorkest van het Muziekcentrum De Bijloke worden, maar ook het huisorkest van alle Gentenaars worden", zegt schepen Storms. Ze wijst erop dat het orkest niet alleen producties zal brengen, maar onder meer ook zal inzetten op educatie en samenwerking.

In de zomer van 2019 wordt de grote concertzaal in het Muziekcentrum De Bijloke opnieuw heringericht zodat het comfort en beleving van uitvoerders en publiek beter wordt. Er wordt momenteel ingezet op een natuurlijke akoestiek (momenteel is die elektrisch) en ook de zichtlijnen moeten beter. Tegelijkertijd wordt er ook voor gezorgd dat de publieksstromen op de site vlotter kunnen verlopen. De stad Gent en de Vlaamse Gemeenschap voorzien investeringssubsidies en het Fonds voor Culturele Infrastructuur wees budgetten toe.
Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Nieuws

Meer nieuwsVideo's

Alle video's
Top