De kortste huwelijken in de muziekgeschiedenis

De kortste huwelijken in de muziekgeschiedenis © -

Trouwen met een rockster, het is de droom van velen. Maar stabiele huwelijken zijn in de muziekwereld dun gezaaid, en soms zijn de echtelieden na een paar weken of zelfs uren - jawel, we verzinnen dit niet - al op elkaar uitgekeken. Janet Jackson, Britney Spears en Katy Perry kunnen ervan meespreken. Hier komen de recordhouders in de categorie ‘kortste huwelijken in de muziekgeschiedenis!’

Lisa Marie Presley en Michael Jackson: 1 jaar en 8 maanden

Lisa Marie Presley en Michael Jackson: 1 jaar en 8 maanden © -

We beginnen onze hitparade met twee zwaargewichten uit de muziekindustrie: de betreurde King of Pop trouwde in 1994 met de dochter van de King of Rock. Maar het sprookje van Michael Jackson en Lisa Marie Presley zou van korte duur zijn. Na twintig maanden lief en leed gedeeld te hebben met Wacko Jacko vroeg Lisa Marie de scheiding aan.

Julia Roberts en Lyle Lovett: 1 jaar en 8 maanden

Julia Roberts en Lyle Lovett: 1 jaar en 8 maanden © -

Julia Roberts en Kiefer Sutherland wilden trouwen in 1991, maar vijf dagen voor ze de echtelijke verbintenis zouden aangaan werd de zaak afgeblazen. Een jaar later stortte de actrice zich in een relatie met countryzanger Lyle Lovett, die ze tegenkwam op de set van de film ‘The Player’. Na een korte maar hevige romance van drie weken besloten de twee dat het hoog tijd was hun liefde te officialiseren. De trouwerij ging door op 20 juni 1993. Twintig maanden later gaven ze er alweer de brui aan. Als oorzaak werd hun drukke carrière aangehaald. Julia bleef wel goed bevriend met haar countryheld.

Katy Perry en Russell Brand: 1 jaar en 2 maanden

Katy Perry en Russell Brand: 1 jaar en 2 maanden © -

Katy Perry kwam professioneel grapjas-acteur-presentator Russell Brand in de zomer van 2009 tegen, toen de film ‘Get him to the Greek’ werd gedraaid. Het klikte behoorlijk en op 23 oktober 2010 gaven de tortelduifjes elkaar het jawoord tijdens een traditionele hindoeceremonie in Rajasthan, India. Na luttele maanden huwelijk - veertien om precies te zijn - maakte Russell een eind aan het huwelijk ... per sms. Ze hebben sindsdien niet meer met elkaar gesproken. De grote twistappel was het al dan niet stichten van een gezin: Katy vond zichzelf met haar zevenentwintig lentes te jong om al aan kinderen te beginnen, tot grote ergernis van Russell.

Jennifer Lopez en Ojani Noa: elf maanden

Jennifer Lopez en Ojani Noa: elf maanden © -

Jennifer Lopez heeft niet altijd meeval gehad wat haar relaties betreft. Begin 1997 dacht ze dat de Cubaanse kok Ojani Noa de ware was, en besloot ze met hem te trouwen. Elf maanden later waren ze al uit elkaar. Sindsdien is de relatie tussen de twee gespannen: in 2006 wilde Ojani een boek publiceren over hun huwelijkse leven, maar Jennifer kon daar een stokje voor steken. Wat later was hij er op gebrand om de video van hun huwelijksnacht te commercialiseren, maar ook die zou J.LO begrijpelijkerwijs liever niet in de winkelrekken zien liggen. In 2001 sloeg de populaire zangeres met Latijnsamerikaanse inslag de bal opnieuw mis: ze trouwde met Chris Judd, één van haar voormalige achtergronddansers, maar na negen maanden was dat ook alweer voorbij.

Janet Jackson en James DeBarge: 4 maanden

Janet Jackson en James DeBarge: 4 maanden © -

Janet Jackson was nog groen achter de oren toen ze met haar jeugdliefde James DeBarge trouwde. Het sprookje was geen lang leven beschoren en tot vandaag circuleert de roddel als zouden de twee samen een kind hebben, van wie ze het bestaan angstvallig geheimhouden.

Renee Zellweger en Kenny Chesney: 4 maanden

Renee Zellweger en Kenny Chesney: 4 maanden © -

Begin 2005 kwam Renee Zellweger zanger Kenny Chesney tegen op een benefietdag voor de slachtoffers van de tsunami in Azië. Vier maanden later trouwden ze op het pittoreske eiland St. John. Nog eens vier maanden later werd die verbintenis al uitgewist. Het gerucht deed een tijdlang de ronde als zou Chesney meer op mannen vallen, maar dat ontkent hij zelf in alle toonaarden. Renee zelf noemt het huwelijk met Kenny ‘de grootste vergissing van haar leven’.

Pamela Anderson en Kid Rock: 4 maanden

Pamela Anderson en Kid Rock: 4 maanden © -

Pamela Anderson heeft met het mannelijke geslacht al heel wat watertjes doorzwommen. In 2001 liep ze zanger Kid Rock tegen het lijf toen ze een concert bezocht dat in het teken stond van Aretha Franklin. In april van dat jaar kondigden ze hun verloving aan, maar enkele maanden later was het uit met de pret. De twee probeerden het opnieuw in 2006 en besloten tot ieders verbazing zelfs te trouwen met Saint-Tropez aan de Azurenkust als decor. De scheiding kwam er na vier maanden. ‘Trouwen is tof, maar getrouwd zijn vond ik maar niks’, waren de gevleugelde woorden die Rock achteraf sprak. De precieze reden van de breuk kennen we niet. In 2007 beloofde Pam opnieuw eeuwige trouw, dit keer aan filmproducer Rick Salomon. Ze hield het met hem nog minder lang vol dan met Kid Rock: na twee maanden was het afgelopen.

Axl Rose en Erin Everly: 26 dagen

Axl Rose en Erin Everly: 26 dagen © -

Axl Rose deed Erin Everly, de dochter van Don Everly van The Everly Brothers, een bijzonder originele huwelijksaanzoek: hij snelde naar haar huis met een wapen in de hand en dreigde ermee zichzelf van kant te maken als ze niet met hem trouwde. Everly zei volmondig ja. Erg frappant dus dat het Rose was die minder dan een maand later de echtscheiding aanvroeg. Een beetje later stond hij weer bij haar aan de deur - of hij opnieuw gewapend was is niet bekend - en jawel: juffrouw Everly begon opnieuw een relatie met hem. In 1991 besloten ze dat het welletjes was geweest.

Sinéad O’ Connor en Barry Herridge: 25 dagen

Sinéad O’ Connor en Barry Herridge: 25 dagen © -

Sinéad O’ Connor en Barry Herridge leerden elkaar kennen via Twitter. Het liep allemaal zo vlot dat ze besloten om in het huwelijksbootje te stappen, maar de zee bleek woelig en dat bootje kapseisde al na een paar luttele weken. Het werd de vierde scheiding voor Sinéad, die vier kinderen heeft bij vier verschillende mannen en de laatste jaren vooral in het nieuws komt door psychologische problemen. O’ Connor en Herridge hebben het nadien nog eens geprobeerd, maar ze trokken er al snel finaal een streep onder. De zangeres legde de schuld bij de Ierse media, die haar maar niet met rust konden laten.

Cher en Gregg Allman: 9 dagen

Cher en Gregg Allman: 9 dagen © -

Een paar dagen nadat ze scheidde van Sonny Bono besloot Cher om halsoverkop in het huwelijk te treden met Gregg Allman van de band The Allman Brothers. Negen dagen later was de split al een feit, omdat Gregg niet van de drank en drugs kon afblijven. Later begonnen ze toch opnieuw een relatie en kregen ze samen een zoon die ze Elijah Blue noemden. Vier jaar later gingen ze definitief uit elkaar.

Britney Spears en Jason Alexander: 55 uur

Britney Spears en Jason Alexander: 55 uur

Britney Spears speelde haar rol als onbezoedelde all American-popprinses bijna tien jaar lang met verve, tot drugs en alcohol roet in het eten gooide en ze haar lange blonde haren moest laten herleiden tot stoppels om nog wat aandacht te krijgen. Nadat het spaak liep met Justin Timberlake leek de volgende gelukkige haar jeugdvriend Jason Alexander te worden, met wie ze in Las Vegas huwde in een trouwkapelletje. Na amper 55 uur besloten de twee dat hun huwelijk sporen van sleet begon te vertonen en gingen ze uit elkaar. Tegenwoordig is Spears iets minder impulsief, en gaat het haar zowel op privé- en professioneel vlak weer voor de wind: het album ‘Femme Fatale’ en de bijbehorende tour deden het vorig jaar niet onaardig en ze werkt aan een nieuwe plaat die nog dit najaar zou uitkomen.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Dossiers

Meer dossiers
Top