Zijn dit de meest mislukte playbacks uit de showbusiness?

Zelfs de grootste sterren hebben offdays. Niemand is perfect, hoeveel talent je ook hebt. En een oefening waar zangers niet in uitblinken is playbacken. Ten eerste geeft het een veel minder grote kick dan een echte zangprestatie, ten tweede kunnen technische beperkingen serieus roet in het eten gooien. En sommige zangers of zangeressen moeten het gelag betalen.

Mariah Carey

Mariah Carey © JStone

Dat was het geval voor Mariah Carey die een gênant moment kende op Times Square tijdens Nieuwjaar 2016. De zangeres had technische problemen die door iedereen gehoord en gezien werden. En ze kon er absoluut niet mee om...

Goldfrapp

Goldfrapp © yakub88

Alison Goldfrapp is duidelijk niet altijd van goede wil. De zangeres moest een nummer brengen met haar groep Goldfrapp tijdens een live-uitzending op Rai Due. De jonge vrouw was niet klaar toen de Italiaanse televisiezender het nummer al had gestart in playback. In plaats van gewoon verder te doen, deed Alison Goldfrapp alsof er iets was dat haar stoorde op de grond dicht bij haar micro. Een flauw excuus om de eerste zin van haar nummer te missen.

Muse

Muse © Christian Bertrand

Muzikanten haten natuurlijk playbacks al zijn er sommigen die er nog een grappige noot aan weten te geven. Denk maar aan Muse die in 2009 op Rai Due moest spelen. Het leek Matt Bellamy een dolkomisch idee om van plaats te wisselen met zijn drummer. De presentatrice van de Italiaanse zender heeft het zelfs nooit gemerkt! Het Britse trio zal er zich achteraf wel krom om gelachen hebben.

Nirvana

Nirvana © YouTube

Ook Kurt Cobain was geen fan van presentators die hem dwongen om te playbacken. Tijdens een uitzending van de Hits Parade heeft Nirvana zich goed geamuseerd. Enkel de micro van de zanger was aangesloten en dus zong Kurt Cobain hoe hij het maar wilde terwijl Dave Grohl en Krist Novoselic ook zomaar wat stonden te doen.

Katy Perry

Katy Perry © A.RICARDO

Ook Katy Perry kende al wat momentjes op het podium die het schaamrood naar haar wangen deden stijgen. Maar dit is wel één van haar frappantste playback probleempjes. Tijdens een bepaald nummer speelde de zangers ook op een fluit. Na enkele passages vergist Katy Perry zich in de timing en hoor je het geluid van de fluit zonder dat ze had kunnen doen alsof ze speelde. De Amerikaanse artieste moest uiteindelijk wel bekennen dat ze eigenlijk helemaal geen fluit kan spelen.

Lio

Lio © YouTube

In 1980 scheerde Lio hoge toppen met haar hit "Banana Split". De jonge zangers werd door alle Franse televisiezenders uitgenodigd maar toch had ze het principe van playbacken nog niet goed begrepen. Tijdens de uitzending "Avis de recherche" vergist Lio zich en stopt met zingen. Haar probleem? "Ik hoor mezelf niet". Waarop de presentator antwoordde: "Het is natuurlijk een live-uitzending, dat kan gebeuren."

Bon Jovi

Bon Jovi © Kyle Besler

Nog eentje die er niet klaar voor was! In zijn jonge jaren had de zanger een klein timingprobleempje. Jon Bon Jovi was absoluut niet klaar op het moment dat "Bed of Roses" begon te spelen op de Spaanse zender Antena 3. Maar gelukkig kon de Amerikaanse zanger erom lachen en is de band gewoon opnieuw begonnen.

Selena Gomez

Selena Gomez © JStone

De ex van Justin Bieber meet zich graag met de grootste artiesten, maar haar gebrek aan ervaring speelt haar toch parten. Het is niet evident om tijdens een voorstelling zang en dans te combineren. Selena Gomez miste zelfs al zoveel playbacks dat een YouTuber er een compilatie van maakte.

Madonna

Madonna © yakub88

De koningin van de pop brengt altijd adembenemende shows. De 58-jarige zangeres concentreert zich dan ook veel meer op de show en de choreografieën dan op het playbacken. Met als resultaat natuurlijk dat ze soms wat synchronisatieprobleempjes heeft. In dit concert van haar MDNA tour lijkt Madonna de tekst van haar nummer vergeten te zijn en laat ze haar microfoon veel te vroeg zakken. En natuurlijk heeft iedereen het gezien voor ze het goed en wel beseft.

Beyoncé

Beyoncé © A.RICARDO

We eindigen met een andere playbackqueen. En het was niet makkelijk om een keuze te maken want Beyoncé heeft wel vaker playbackprobleempjes. Tijdens haar "Formation Tour" maakte Queen B haar zoveelste lip sync foutje (het op elkaar afgestemd zijn van de mondbewegingen en de zang) omdat ze zo geconcentreerd was op haar danspasjes.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Dossiers

Meer dossiers
Top