Deze Belgische artiesten mag je dit jaar niet missen

Welke Belgische artiesten moet je dit jaar zeker zien in concert of op een festival? En wie brengt er een nieuw album uit? België loopt over van het talent en ook 2017 ziet er veelbelovend uit. Daarom onze top 10 van artiesten die je in 2017 niet mag missen!

Deze Belgische artiesten mag je dit jaar niet missen

Bazart

Bazart © Belga

Bazart is een indiepopgroep die al bestaat sinds 2012 maar populairder is dan ooit. De band, die opgericht werd door zanger Mathieu Terryn en zanger/gitarist Simon Nuytten, sleepte dit jaar 5 MIA's in de wacht en is bekend van singles als Goud en Chaos. Je kan Bazart deze zomer onder andere spotten op vrijdag 30 juni op Rock Werchter en op vrijdag 14 juli op Dour. Ben je geen festivalfan, maar wil je ze toch live aan het werk zien? Dat kan ook: er zijn nog tickets beschikbaar voor hun concert van 21 oktober in het Sportpaleis.

Diablo Boulevard

Diablo Boulevard © Diablo Boulevard

Sinds het derde album Follow The Deadllights in 2014 was het stil rond de heavymetalgroep van stand-upcomedian Alex Agnew, maar ze zijn terug. Op 14 maart liet de groep aan hun fans weten dat ze op Antwerp Metal Fest zullen staan. Welke dag is nog niet bekend, maar dat zouden we half april te weten moeten komen. Daarnaast is Diablo Boulevard ook terug de studio ingekropen en op 22 september komt hun vierde album, Zero Hour, uit. Dat vindt de groep een goede reden om te feesten. Op 23 september geven ze daarom een speciale show in muziekclub Trix in Antwerpen.

Lost Frequencies

Lost Frequencies © Lost Frequencies

De MIA in de categorie Dance was weggelegd voor Lost Frequencies oftewel Felix De Laet. De jonge dj en producer is nog maar 23, maar is een van de populairste Belgische dj's van dit moment. Felix is de wereld aan het veroveren en staat op verschillende podia in het buitenland, maar hij vergeet ook zijn thuisland niet. Zo is Felix dj bij MNM en kan je hem deze zomer aan het werk zien op Suikerrock en Tomorrowland. Wil je liever een complete show met alles erop en eraan bijwonen? Dan kan je nog steeds tickets bestellen voor de Less Is More tour in de Lotto Arena op 6 mei.

Het Zesde Metaal

Het Zesde Metaal © Belga

Het West-Vlaams van zanger Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal slaat duidelijk aan. Het zorgde er in ieder geval voor dat de groep dit jaar twee MIA's in de wacht sleepte. De groep bestaat al sinds 2005 en stijgt in snel tempo naar de top. Eind vorig jaar brachten ze hun vierde album uit, Calais, en sinds februari zijn ze op tournee door Vlaanderen. Je kan hen deze zomer aan het werk zien op de Lokerse Feesten, Rock Werchter, Cactusfestival, Rock For Specials en Festival Dranouter.

Goose

Goose © Belga

De MIA voor de beste live act ging naar Goose, reden te meer dus om hen dit jaar live aan het werk te zien. De Kortrijkse groep die bestaat uit Mickael Karkousse, Dave Martijn, Tom Coghe en Bert Libeert had in 2016 een topjaar nadat ze voor het eerst op de main stage van Rock Werchter stonden en de Lotto Arena uitverkochten. Deze zomer kan je hen bezig zien op Rock Zottegem, Cactus Festival, Brussels Summer Festival en Scène Sur Sambre.

Black Box Revelation

Black Box Revelation © EPA

Black Box Revelation is de rockband van Jan Paternoster en Dries Van Dijck die werd opgericht in 2005 en een van hun bekende nummers is 'I Think I Like You'. Dat neemt echter niet weg dat ze nog altijd veel succes hebben. Dit jaar vielen ze namelijk in de prijzen en wonnen de MIA in de categorie Alternative. Vorig jaar stonden ze op Rock Werchter en ook deze zomer kan je Jan en Dries aan het werk zien op de festivals. In België op Suikerrock, Brussels Summer Festival en Scène Sur Sambre. Maar hun Facebookpagina kondigt 'More festivals to be annouced soon' aan, dus hou deze zeker in de gaten.

Ozark Henry

Ozark Henry © Belga

Piet Goddaer is al sinds 1995 bekend onder de naam Ozark Henry als singer-songwriter, platenproducer en arrangeur. Hij heeft net een nieuwe single uit -A Dream That Never Stops- en werkt aan een nieuw album -Us- dat op 31 maart uitkomt. Je kan Ozark Henry aan het werk zien op 29 april in de Ancienne Belgique.

Oscar & The Wolf

Oscar & The Wolf © Oscar & The Wolf

Slecht nieuws voor de fans van Oscar and The Wolf, de Belgische electropopgroep uit Gent. Zanger Max Colombie stuurde namelijk een bericht de wereld in dat hun optredens eind april niet kunnen doorgaan. Door omstandigheden geraakt het nieuwe album niet op tijd klaar. Maar niet getreurd, Oscar & The Wolf staat dit jaar ook op Rock Werchter. En de optredens van april? Die zijn verschoven naar eind oktober in het Sportpaleis, dus nu is het nog enkel wachten tot een nieuwe releasedatum van het album.

Hooverphonic

Hooverphonic © Belga

Ook Hooverphonic, de rockgroep van Alex Callier, bestaat al sinds 1995 en is nog steeds populair, in Vlaanderen en Wallonië, maar ook internationaal ondanks een regelmatig wisselende zangeres. Dit jaar toeren ze door België. Sommige optredens zijn al uitverkocht maar tot en met eind mei zijn ze in zowat alle provincies te gast.

K's Choice

K's Choice © Belga

De Antwerpse rockband, K's Choice, bestaat dit jaar 25 jaar en dat moet gevierd worden. Daarom hebben broer en zus, Gert en Sarah Bettens, samen met Reinout Swinnen net een nieuw album gelost met de naam "25". Naast alle bekende hits staat er op dit album ook een nieuwe versie van 'Not An Addict' met Skin van Skunk Anansie. De meeste shows rond hun 25ste verjaardag zijn in het buitenland, maar op 6 mei kan je hen in Herent aan het werk zien.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Dossiers

Meer dossiers
Top