10 verbazingwekkende feiten uit de rockmuziek

Over de grootste namen uit de rockmuziek is al veel inkt gevloeid. Ongetwijfeld ben je dus al op de hoogte van heel wat gekke verhalen over je grote muziekidolen. Toch zijn er nog een aantal verbazende weetjes die je misschien nog niet ter ore kwamen. Lees snel verder!

Axl Rose is een amusant anagram

Axl Rose is een amusant anagram © Shutterstock

De echte naam van Axl Rose, de zanger van hardrockband Guns ’N Roses, is William Bailey. Axl Rose is een anagram van ‘oral sex’. Toch zou dit toeval zijn, want Axl zou de naam ‘Rose’ aangenomen hebben toen hij op zijn zeventiende ontdekte dat Stephen Bailey niet zijn biologische vader was. ‘Rose’ was de familienaam van zijn echte vader en ‘Axl’ koos hij later naar aanleiding van zijn band AXL.

Elvis had een tweelingbroer

Elvis had een tweelingbroer © Shutterstock

Elvis Aaron Presley, je welbekend als ‘The King of Rock ‘n Roll’, was de helft van een identieke tweeling. Spijtig genoeg kwam tweelingbroer Jesse Garon Presley doodgeboren ter wereld, 35 minuten voor Elvis. Elvis kreeg bij de geboorte slechts één ‘a’ in zijn tweede naam, net als zijn tweelingbroer. Later voegde Elvis een extra ‘a’ toe, naar de Bijbelse naam Aaron.

De oorsprong van het logo van The Rolling Stones

De oorsprong van het logo van The Rolling Stones © Shutterstock

Het tong-logo van The Rolling Stones werd gecreëerd door de Britse ontwerper John Pasche. Daarvoor kreeg hij in 1970 het niet zo duizelingwekkende bedrag van 50 pond. Twee jaar later – omdat het logo nogal populair werd – kreeg hij er nog eens 200 pond bij. Het logo is enerzijds een uitgestoken tong naar de overheid, anderzijds stelt het de beroemde mond van Mick Jagger voor. De ontwerper liet zich hierbij inspireren door een afbeelding van de hindoegodin Kali.

Elton John heeft eigenlijk een veel saaiere naam

Elton John heeft eigenlijk een veel saaiere naam © Shutterstock

Elton Hercules John, de Engelse popzanger, componist en pianist is niet zo hip als je wel zou kunnen denken. Met meer dan 300 miljoen verkochte platen is hij een van de bestverkopende artiesten allertijden. Maar wist je dat zijn echte naam eerder modaal is? Officieel heet hij Reginald Kenneth Dwight!

Het eerste muziekbillboard ooit was van The Doors

Het eerste muziekbillboard ooit was van The Doors © Shutterstock

The Doors, de Amerikaanse band die vooral in de jaren 60 furore maakte met leadzanger Jim Morrison, was de eerste muziekgroep ooit die reclame voor een nieuw album maakte op een billboard. Het was in 1967 te bewonderen op de Sunset Strip in Hollywood nabij Chateau Marmont Hotel en kostte 1200 dollar per maand.

Meer dan 1 liter wodka werd John Bonham fataal

Meer dan 1 liter wodka werd John Bonham fataal © drummerworld.com

John Bonham was een Britse muzikant die internationale bekendheid verwierf als drummer van de rockband Led Zeppelin. Hij overleed in 1980 op 32-jarige leeftijd aan longoedeem, na het inademen van braaksel. Dat was te wijten aan overmatig alcoholgebruik. Op de dag van zijn dood had hij maar liefst 40 shots (!) wodka gedronken.

Bono heette niet altijd Bono

Bono heette niet altijd Bono © Shutterstock

Bono, de Ierse leadzanger van U2, heet officieel Paul David Hewson. In de jaren 70 kreeg hij van vrienden de bijnaam ‘Bono Vox’, afgeleid van ‘Bona Vox’, dat ‘goede stem’ betekent. Zijn vrienden haalden hun inspiratie bij BonaVox Hearing Aids, een hoorapparatenwinkel in Dublin. Na een tijdje viel ‘Vox’ weg en bleef enkel de naam ‘Bono’ over. Voordat hij door het leven ging als Bono, had hij ook al bijnamen gehad als Steinvic von Huyseman, Houseman en Bon Murray.

Alle leden van Nirvana werden buitengegooid op hun eigen releaseparty

Alle leden van Nirvana werden buitengegooid op hun eigen releaseparty © Shutterstock

Tijdens de releaseparty van hun album ‘Nevermind’, in 1991 in een concertzaal in Seattle, maakten de leden van Nirvana het wat te bont. De drie bandleden kwamen naar het schijnt zwaar onder invloed in de zaal aan, waarna ze een voedselgevecht uitlokten. Met watermeloenen dan nog! De volledige band werd om begrijpelijke reden dan ook aan de deur gezet.

The Rolling Stones en 19 zenuwinzinkingen

The Rolling Stones en 19 zenuwinzinkingen © Shutterstock

Het lied ‘19th Nervous Breakdown’ van The Rolling Stones gaat over een meisje dat in haar jeugd nogal betutteld werd door haar rijke ouders. Daardoor kan ze het leven niet aan en is ze klaar voor haar negentiende zenuwinzinking. De band kreeg de inspiratie voor het nummer nadat zanger Mick Jagger tegen de rest van de groep zei hoe vermoeid hij was na hun tournee. “Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik voel dat mijn negentiende zenuwinzinking eraan zit te komen”, klonk het.

Chuck Berry had eerst andere ambities

Chuck Berry had eerst andere ambities © Shutterstock

Chuck Berry, de Amerikaanse gitarist, zanger en componist die dit jaar op negentigjarige leeftijd overleed, ging de geschiedenis in als een van de belangrijkste tekstschrijvers in de rock ’n roll. Maar wist je dat hij eigenlijk fotograaf wou worden? Hij trad in eerste instantie enkel op omdat hij geld nodig had om professioneel fotografiemateriaal te kopen.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Dossiers

Meer dossiers
Top