Muziek Prince weer online te horen

De muziek van de vorig jaar overleden popster Prince is vanaf zondag weer online te horen op Spotify. De streamingdienst heeft de nummers van de zanger weer aan het bestand toegevoegd, zo meldde de BBC. Volgens de streamingdienst kunnen zijn fans alle albums die zijn verschenen tussen 1978 en 1996 beluisteren. Prince stond erom bekend dat hij niet weg was van digitale platformen. Zo liet hij in 2015 zijn muziek van alle streamingdiensten verwijderen, behalve Tidal.

In november was er nog een rechtszaak over de rechten van de muziek van de in april overleden popster. Tidal zei de exclusieve rechten in handen te hebben, maar daar dachten de erfgenamen anders over. Die bleken een overeenkomst te hebben getekend met Universal.
Prince was tot 2015 gewoon aanwezig op streamingdiensten als Spotify en Deezer. Hij besloot zijn muziek daar weg te halen. Hij vond de vergoeding die hij kreeg te mager. Het is overigens niet duidelijk of andere diensten als Apple Music, Deezer en Google Music ook over het werk van Prince kunnen beschikken.
Dat voor zondag als releasedatum is gekozen is niet zo vreemd. Op die dag worden de Grammy's uitgereikt en tijdens het evenement zal er een groot eerbetoon zijn aan Prince.

Dit artikel maakt/laat mij

  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0

Nieuws

Meer nieuwsVideo's

Alle video's
Top