Couleur Café keert voor 28e editie terug naar zijn roots

Couleur Café verandert dit jaar van locatie, en verhuist van Tour & Taxis naar de Heizel, dat wisten de meeste mensen al. Het festival krijgt echter ook een nieuw jasje. De organisatie stelde het vernieuwde Couleur Café vandaag voor op een persconferentie in het Atomium in Brussel. De 28e editie, die plaatsvindt in het weekend van 30 juni, gaat terug naar zijn multiculturele roots, mikt op iets minder volk en wordt bovendien goedkoper.

Grootste vernieuwing is uiteraard de nieuwe locatie. Al jaren, minstens vijftien, aldus organisator Patrick Wallens, wordt er gespeculeerd dat het festival weg moet uit Tour & Taxis. Dat is er nu dus ook daadwerkelijk van gekomen. Couleur Café neemt zijn intrek in het Ossegempark aan de Heizel, "een groene oase" aan het Atomium in Brussel. Het festival heeft er ongeveer dezelfde oppervlakte ter beschikking als in Tour & Taxis: 55.000 à 60.000 vierkante meter.

Daarop zet de organisatie, net als de vorige jaren, drie openluchtpodia. De 'Green Stage', 'Blue Stage' en het hoofdpodium, de 'Red Stage', voor de headliners van het festival. Dat zijn dit jaar Damian Marley, Emir Kusturica en, een nieuwe naam, The Roots.

De organisatie maakte van de gelegenheid gebruik om ook de rest van festival te herbekijken. Het recept blijft hetzelfde: kleurrijk, kosmopolitisch met allerhande activiteiten en animatie in de rand. Maar de accenten liggen wel lichtjes anders.

"We wilden terug naar onze roots, ons oorspronkelijke DNA", legt Wallens uit. Wat muziek betreft, focust het festival dit jaar opnieuw meer op "black" music, reggae, soul, hiphop, Latino, elektronische en wereldmuziek. De 25.000 à 30.000 muziekfans per dag van de voorbije jaren moeten er dit jaar ongeveer dagelijks 20.000 worden. En de tickets worden ook iets goedkoper. Voor een dagticket betaal je tijdens deze editie 39 euro, een combi kost 79 euro. Ter vergelijking: vorig jaar telde je voor een combi nog 95 euro neer.
Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1

Nieuws

Meer nieuwsVideo's

Alle video's
Top