Taylor Swift keert na drie jaar terug naar Spotify

De Amerikaanse muzikante Taylor Swift is vanaf vandaag weer terug te vinden op online muziekplatformen als Spotify, dat heeft haar management gisteren bekendgemaakt.

Taylor Swift, bekend van hits als "Shake It Off" en "Bad Blood", verwijderde haar muziek drie jaar geleden van Spotify. Destijds noemde ze het platform een "experiment". "Ik ben niet bereid mijn levenswerk in dienst te stellen van een experiment waarvan ik niet weet of het de schrijvers, producenten, artiesten en makers van muziek eerlijk zal compenseren. Ik ben het gewoon niet eens met het idee dat muziek geen waarde heeft en daarom gratis is", verklaarde ze toen.

Twee jaar geleden besloot de zangeres haar album "1989" wel toe te staan op Apple Music, nadat die service had beloofd artiesten en songwriters beter te gaan betalen. In haar verklaring zegt Swift dat album op deze manier te willen vieren, nadat het tien miljoen keer over de toonbank is gegaan en zij in totaal meer dan honderd miljoen singles heeft verkocht. Het is niet bekend of het om een tijdelijke of een permanente terugkeer van haar muziek gaat.

Of de aankondiging van Swift iets te maken heeft met de release van Katy Perry's nieuwe album "Witness" vandaag, is onduidelijk. Swift en Perry waren ooit vrienden, maar hebben al vijf jaar hevige ruzie met elkaar.
Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 1
  • 2
  • 0
  • 0

Nieuws

Meer nieuwsVideo's

Alle video's
Top