Amerikaanse (hard)rocker Ted Nugent belooft taalgebruik inzake jacht en wapens te milderen

Gekend omwille van zijn fors taalgebruik omtrent de jacht en vuurwapens waarvan hij een groot voorstander is, heeft de Amerikaanse (hard)rocker Ted Nugent beloofd zijn taalgebruik wat te milderen. Dat heeft de krant Washington Post dit weekend geschreven.

Nugent blijkt door de schietpartij van vorige woensdag tijdens een partijtje baseball, waarbij een Repubklikeins Congreslid zwaargewond is geraakt, tot inkeer te zijn gekomen. De stergitarist en zanger zei tegenover radiostation WABC te hebben beslist "meer selectiever te zijn met mijn tirades en wooorden".

"Op de gevoelige leeftijd van 69 jaar heeft mijn vrouw mij ervan overtuigd dat niet meer dergelijke boude termen te gebruiken", dixit Nugent. "Ik kan het niet en ik zal het ook (niet meer doen). Ik moedig zelfs mijn vrienden, schuine streep, vijanden van links, in de Democratische en liberale (Amerikaans voor "sociaaldemocratisch") wereld aan dat wij geciviliseerd moeten zijn tegenover elkaar."

"Ik zal niet meer mijn toevlucht nemen tot dat soort haatretoriek", beloofde de Republikeinse muzikant en jager.

Nugent heeft reeds meer dan dertig albums gemaakt, met klappers als "Ted Nugent" (1975), "Free-for-All" (1976) en "Cat Scratch Fever" (1976). In die periode ontpopte de man zich ook tot gitaarheld.
Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0

Nieuws

Meer nieuwsVideo's

Alle video's
Top