Tienergroep Bandits houdt er na de zomer mee op

De vier bandleden van Bandits hebben unaniem beslist dat deze zomer hun laatste wordt als Bandits. Ze zetten het project stop en gaan elk hun eigen weg. Maar niet zonder afscheidsconcert, op 8 september in Wemmel.

"We hebben unaniem beslist om na de zomer een punt te zetten achter Bandits", vertelt frontman Jasper Publie. "In de afgelopen zes jaar hebben we ontzettend veel mooie ervaringen opgedaan en vriendschappen voor het leven gesloten, maar nu iedereen in een andere fase van z'n leven zit voelen we dat dit het juiste moment is om dit project stop te zetten."

Bandits werd opgericht in 2011, vier jaar nadat de bandleden onder de naam Gizonband voor het eerst samen op een podium stonden. In de afgelopen jaren waren een aantal hoogtepunten zonder twijfel de eigen liveshow in de Lotto Arena, de nationale theater- en clubtour, het optreden met wijlen Thé Lau in het Sportpaleis, de social media hype en plotse fanbase in Thailand en uiteraard de tweede plek tijdens Eurosong 2014.

Jasper Publie, Toon Smet, Tim Tielemans, Thomas Van Achteren en Neil Akenzua (sinds eind 2015 ook lid van de band) gaan zowel samen als apart actief blijven in de muziek, maar concrete plannen rond nieuwe projecten zijn er op dit moment nog niet.
Als afsluiter van de aanstormende zomertour organiseert Bandits op vrijdag 8 september een groot slotconcert in de concertzaal van 'De Zandloper' in Wemmel.

"De vele avonturen die we samen hebben mogen beleven hebben we altijd kunnen delen met onze fans", vertelt Jasper Publie nog. "Onze fanbase is doorheen de jaren heel breed en divers geworden. We zijn hen erg dankbaar voor de ongelofelijke support, van in de kleinste dorpen in Vlaanderen tot in de Lotto Arena en het Sportpaleis toe. We kijken er dan ook naar uit om onze àllerlaatste show samen met hen te kunnen meemaken en we beloven dat het één groot muzikaal feest zal worden."
Dit artikel maakt/laat mij
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Nieuws

Meer nieuwsVideo's

Alle video's
Top