"Despacito" stoot Bieberhit "Sorry" van de troon als meest gestreamde nummer ooit

Zomerhit "Despacito" heeft het geflikt: de oorwurm van de 39-jarige Puerto Ricaan Luis Fonsi heeft de kaap van 4,6 miljard views gerond op alle mediaplatformen, inclusief Youtube en Spotify. Het lied wordt daarmee (voorlopig) het meest gestreamde nummer aller tijden.

Platenlabel Universal Music Latin Entertainment kondigde het heuglijke nieuws aan: zowel het origineel als de remixversies van "Despacito" werden een recordaantal keer beluisterd.

Het nummer ging meteen na z'n release in januari viraal. Toen de Canadese superster Justin Bieber zijn medewerking verleende aan een remix bereikte het latin danceplaatje een nog groter publiek in april jongstleden. Het Bieber-effect stuwde de kijk- en luistercijfers deze zomer naar een absoluut hoogtepunt, in die mate dat Bieber nu een groot aandeel heeft in de onttroning van zijn eigen monsterhit "Sorry" als meest beluisterde liedje ooit op alle platformen gecombineerd.

"Despacito" - 'zachtjesaan' in het Spaans - vatte 10 weken post aan de top van de Amerikaanse hitparade en werd zo het eerste Spaanstalige lied sinds "Macarena" uit 1996 dat zo lang de hitlijsten aanvoerde.

Ook op Youtube scheert "Despacito" hoge toppen: de clip is nu al de op drie na meest bekeken video aller tijden, met 2,66 miljard weergaven. Op Spotify bekleedt het nummer voorlopig de 39ste plaats in de ranglijst van meest beluisterde songs.
Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Nieuws

Meer nieuwsVideo's

Alle video's
Top