Britse kunsthandelaar veroordeeld om diefstal van Ronnie Woods schilderijen

De Britse kunsthandelaar Jonathan Poole is veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf voor heling. Hij ontvreemdde verschillende schilderijen en beeldhouwwerken van onder meer Rolling Stones-gitarist Ronnie Wood en wijlen John Lennon. Met zijn "bijverdienste" streek Poole ruim een half miljoen Britse pond (554.190 euro) op, meldt The Guardian.

Poole, die twee kunstgalerijen uitbaatte in de groene, heuvelrijke Engelse Cotswolds, specialiseerde zich in de verkoop van kunstvoorwerpen die door beroemdheden als John Lennon, Ronnie Wood en Miles Davis werden gemaakt. Ook een werk van de beroemde Franse beeldhouwer Auguste Rodin behoorde tot de collectie gestolen goederen.

Volgens het openbaar ministerie zou de kunsthandelaar de opbrengsten van deze stukken hebben gebruikt om zijn gokverslaving te financieren of een appeltje voor de dorst te hebben. "Sommige kunstwerken zijn nog steeds spoorloos", verklaarde aanklager James Ward tijdens het proces.

De kunsthandelaar gaf 26 feiten van diefstal en fraude toe tegenover 9 slachtoffers, luidt het verder in een persmededeling van de rechtbank van Gloucester. Poole verdedigde zichzelf in de rechtbank nadat hij zijn advocatenteam de laan uitstuurde.
Dit artikel maakt/laat mij
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1

Nieuws

Meer nieuwsVideo's

Alle video's
Top