Punkveteraan Patti Smith krijgt carrièreprijs 'John Lennon Real Love Award'

De Amerikaanse artieste Patti Smith zal voor haar carrière bekroond worden met de 'John Lennon Real Love Award', zo meldt het Amerikaanse magazine Rolling Stone. De 70-jarige singer-songwriter was een groot activiste en een boegbeeld van de punkbeweging in de jaren '70.

De ceremonie zal plaatsvinden in het Theatre Within in New York op 1 december, ter gelegenheid van de 37ste John Lennon Tribute - een jaarlijks eerbetoon aan de in 1980 vermoorde zanger.

Tijdens het evenement zal Patti Smith haar favoriete liedjes van Lennon en The Beatles ten berde brengen. Andere muzikanten zullen eveneens hun kunsten tentoonspreiden om de 50ste verjaardag te vieren van het legendarische Beatles-album "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band".

"Patti Smith is één van de grootste artiesten van haar generatie", verklaarde Yoko Ono, de weduwe van Lennon. "De muziek van Patti, haar teksten en haar sociaal activisme hebben miljoenen mensen aangemoedigd om zich meer met de wereld te bemoeien en intenser lief te hebben."

Smith zal de vierde laureaat van de prijs zijn, na de zanger Donovan in 2016, evenals de Amerikaanse dramaturg Eva Ensler en de rockfotograaf Bob Gruen.
Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0

Nieuws

Meer nieuwsVideo's

Alle video's
Top