'Radio Gaga' mag dan toch blijven

Er moet geen nieuwe naam komen voor het Canvasprogramma 'Radio Gaga' van Dominique Van Malder en Joris Hessels. De Amerikaanse zangeres Lady Gaga verzet zich niet meer tegen de naam van het programma. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

De bal kwam aan het rollen toen het productiehuis De Chinezen een Europese bescherming van 'Radio Gaga' als merknaam hadden aangevraagd. Daarvoor werd op 7 februari een aanvraag ingediend bij het European Union Intellectual Property Office (EUIPO). Die keurde de bescherming goed, maar in juni kwam er bezwaar uit onverwachte hoek. De Amerikaanse superster Lady Gaga tekende verzet aan, omdat "er gevaar was voor verwarring, onbillijk voordeel en schade aan haar vermogen". Lady Gaga zou van plan geweest zijn om een internationaal patent op haar naam te nemen.

Nadat een periode van bemiddeling op niets uitdraaide, was het wachten op een oordeel van EUIPO. Zo ver komt het niet: "Tot onze eigen verbazing kregen we zonet het bericht dat Lady Gaga haar oppositie intrekt", aldus Harald Hauben (manager van productiehuis De Chinezen) aan Het Belang van Limburg. "'Radio Gaga' wordt dus Europees beschermd. Waarom ze dit doet? Geen idee. Misschien omdat er vanuit Vlaanderen massaal getwitterd werd op haar account?"
Dit artikel maakt/laat mij
  • 3
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Nieuws

Meer nieuwsVideo's

Alle video's
Top