Frank Zappa terug op tournee in hologramvorm

Bijna 25 jaar na zijn overlijden zal rockmuzikant Frank Zappa terug op het podium verschijnen, maar dit keer in de vorm van een hologram. De eerste optredens zullen dit najaar plaatsvinden, meldt muziekblad Rolling Stone. Ook volgend jaar zullen er verschillende optredens aangekondigd worden.

De erfgenamen van Zappa kondigden gisteren aan dat het hologram van Frank Zappa zal verschijnen in een volledige opvoering van zijn driedelige rockopera "Joe's Garage". Het stuk gaat over een jonge gitarist die wordt verleid door het sterrendom, groupies en alle verleidingen die daarbij komen.

Volgens Ahmet Zappa hebben een aantal voormalige medewerkers van zijn vader al toegezegd om te komen spelen. Onder meer Ian Underwood, gitarist Denny Walley en saxofonist Napoleon Murphy Brock van Zappa's rockband Mothers of Invention zullen aanwezig zijn, evenals Steve Vai, Adrian Belew, Mike Keneally, Warren Cuccurullu, bassist Scott Thunes, Arthur Barrow en drummer Vinnie Colaiuta.

Ahmet Zappa hoopt ook dat de nieuwe tournee een gelegenheid is om de familieruzie tussen de Zappa-kinderen bij te leggen. De vier kinderen van Frank Zappa - Ahmet, Diva, Moon en Dweezil - leven al een aantal jaren in onmin met elkaar nadat hun vader de nalatenschap in ongelijke delen heeft verdeeld. Frank Zappa, bekend van hits als "Bobby Brown", stierf in 1993 aan prostaatkanker.
Dit artikel maakt/laat mij
  • 1
  • 2
  • 1
  • 0
  • 0

Nieuws

Meer nieuwsVideo's

Alle video's
Top