Single van Arcade Fire gecensureerd in Canada

'Creature Comfort', de single uit het nieuwe album 'Everything Now' van de Canadese band Arcade Fire, moet in een gecensureerde versie uitgezonden worden op de Canadese radiostations. Dat meldt muzieksite Pitchfork.

De woorden 'suicide' (zelfdoding) en 'dying' (stervend) werden verwijderd uit de zinnen "Assisted suicide/She dreams about dying all the time." Ook de woorden 'pills' (pillen) en 'cut' (snijden) werden geschrapt uit de zinnen "Some girls hate themselves/Hide under the covers with sleeping pills and/Some girls cut themselves/Stand in the mirror and wait for the feedback."

Die verwijzingen naar zelfdoding en zelfverminking noopten de Canadese censuurcommissie kennelijk tot het besluit om te snoeien in het lied. Dr. Donna Ferguson, een experte in een centrum voor verslaafden en mentale gezondheidszorg, verklaart in een reportage van Global News dat het mensen die kampen met suïcideneigingen en mentale problemen kan aanzetten tot zelfverminking of erger. Een andere experte, Emma Woolley van een centrum voor mentale gezondheidszorg voor adolescenten, beweert dan weer dat zo'n thematiek in de popcultuur jongeren net kan helpen om zich minder geïsoleerd te voelen en om het onderwerp bespreekbaar te maken.
Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Nieuws

Meer nieuwsVideo's

Alle video's
Top