Lady Gaga richt samen met Joe Biden centrum voor slachtoffers van seksueel misbruik op

De voormalige Amerikaanse vicepresident Joe Biden en popdiva Lady Gaga slaan de handen in elkaar voor de oprichting van een centrum voor slachtoffers van seksueel misbruik. Dat kondigde de gepensioneerde politicus gisteren zelf aan op een evenement van het modeblad Glamour in New York. Het tweetal ging eerder met elkaar in zee voor de 'It's On Us'-campagne, om het bewustzijn rond seksueel misbruik te vergroten bij studenten.

"Vrouwen die misbruikt zijn krijgen op lange termijn met fysieke en psychologische problemen af te rekenen", verklaarde Biden. "Ik ben van plan om samen met Lady Gaga een centrum op te richten waar vrouwen hulp op lange termijn aangeboden zullen krijgen. Eindelijk wordt de impact van seksueel misbruik op lange termijn erkend, zowel op vrouwen als op mannen. Ik wil het taboe mee helpen doorbreken."

Eerder verklaarde een woordvoerder van Biden dat "de ex-vicepresident en Lady Gaga de interesse delen om de aandacht te vestigen op de langdurige emotionele en fysieke gevolgen van misbruik, en er zijn besprekingen aan de gang om er ook iets aan te doen."

Enkele maanden geleden vormden de twee nog een team voor de campagne 'It's On Us', een initiatief van ex-president Obama om het bewustzijn rond het probleem van seksueel misbruik te vergroten op scholen en campussen.
Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0

Nieuws

Meer nieuwsVideo's

Alle video's
Top