Ellie Goulding wordt klimaatambassadeur Verenigde Naties © BELGA

De Britse singer-songwriter Ellie Goulding mag zich sinds afgelopen weekend goodwill-ambassadeur voor het mileuprogramma van de Verenigde Naties (VN) noemen. Dat staat op de website van de VN te lezen.

De 30-jarige muzikante maakte het zaterdag officieel door haar handtekening te zetten in Kenia, waar het hoofdkantoor van het VN-milieuprogramma is gevestigd. "Het is een enorme eer om een VN-klimaatambassadeur te worden", verklaart de zangeres in een persbericht van de VN. "Ja, we staan voor enorme globale uitdagingen, maar we zetten ook verregaande stappen vooruit en dat moet ons inspireren."

"Ik ga me focussen op het versterken van activisme onder jonge mensen die zich willen toeleggen op het creëren van een betere toekomst. Ik wil dat zoveel mogelijk mensen de planeet gaan verdedigen." De ceremonie vond plaats in een opvangcentrum voor giraffen in een buitenwijk van de Keniaanse hoofdstad Nairobi.

"De aantasting van het milieu veroorzaakt bijna één op de vier van alle sterfgevallen wereldwijd, oftewel 12,6 miljoen mensen per jaar, en de wijdverbreide vernietiging van ecosystemen. Luchtvervuiling, de grootste milieumoordenaar, claimt elk jaar 6,5 miljoen levens", deelt de VN mee in het persbericht.