Carrièreprijs voor Queen en Tina Turner © BELGA

Queen, Tina Turner, Neil Diamond en Emmylou Harris zullen een Lifetime Achievement Award, een carrièreprijs, ontvangen tijdens de Grammy's. Dat meldt muziekblad Rolling Stone vandaag.

De Recording Academy, de organisatie achter de Grammy's, zal komende zomer ook Louis Jordan, The Meters en Wrecking Crew-drummer Hal Blaine in de bloemetjes zetten op een speciale ceremonie met concert. "We hebben dit jaar een prestigieuze groep van diverse artiesten, die elk op hun eigen manier hebben gewerkt aan unieke nummers in de muziekgeschiedenis", luidt het in een mededeling van Recording Academy-voorzitter Neil Portnow.

Naast de carrièreprijzen zal de Recording Academy ook zijn zogeheten Trustees Awards uitreiken, een prijs die gereserveerd is voor medewerkers en artiesten die niet voor de microfoon staan maar wel een wezenlijke bijdrage leveren aan de muziekwereld. Dit jaar zijn dat componist John Williams, producer Seymour Stein en de overleden concertpromotor Bill Graham. Ten slotte zullen Richard Factor en Tony Agnello een Technische Grammy Award ontvangen voor hun bedrijf Eventide, een producent van audioapparatuur.

De zestigste editie van de Grammy Awards zal plaatsvinden in Madison Square Garden in New York op 28 januari.