Ed Sheeran opnieuw beticht van plagiaat © BELGA

Er wordt momenteel een rechtszaak aangespannen tegen Ed Sheeran. De Britse muzikant schreef voor Faith Hill en Tim McGraw het nummer 'The Rest of Our Life', maar twee Australische componisten beweren dat het nummer wel heel erg lijkt op hun liedje 'When I Found You'. Dat schrijft The Hollywood Reporter.

De entertainmentsite kreeg de aanklacht tegen Sheeran te lezen. "Het kopieerwerk bestaat op veel momenten uit het woord voor woord, noot voor noot overnemen van elementen van het lied, wat duidelijk zal zijn voor de gemiddelde luisteraar." De Australische muzikanten eisen daarom minimaal een schadevergoeding van omgerekend vier miljoen euro. Ze hebben daarom dezelfde advocaat aangetrokken die succesvol namens de erfgenamen van Marvin Gaye een rechtszaak aanspande tegen Pharrell Williams en Robin Thicke omwille van het nummer 'Blurred Lines'.

Het is overigens niet de eerste keer dat Sheeran wordt beschuldigd van plagiaat. Zo heeft de zanger al moeten schikken in zaken rond zijn nummers 'Photograph' en 'Shape Of You'.

Het is ook de tweede keer op korte tijd dat een artiest wordt beticht van kopiëren. Recent beschuldigde Radiohead Lana Del Rey ervan muzikale elementen van 'Creep' gebruikt te hebben in haar nummer 'Get Free'.