Eric Clapton: "Ik ben doof aan het worden" © BELGA

De Britse muzieklegende Eric Clapton heeft op BBC Radio 2 gezegd dat hij met gehoorproblemen kampt. "Ik word doof. Ik heb tinnitus, maar gelukkig doen mijn handen het nog goed", aldus de 72-jarige gitarist en zanger. Hij voegde er nog aan toe dat hij geenszins van plan is om te stoppen met optreden en muziek maken.

Clapton staat dezer dagen in de schijnwerpers omwille van een nieuwe documentaire over zijn leven, 'Eric Clapton: Life in 12 Bars', waarin enkele iconische - inmiddels overleden - namen uit de muziekwereld, zoals BB King, Jimi Hendrix en George Harrison, getuigen over hun ervaringen met 'Slowhand'.

Naar aanleiding van die docu gaf Clapton in een radioprogramma van de BBC te kennen dat zijn gehoor hem ernstig parten speelt. "Toch hoop ik dat de mensen nog steeds naar mijn optredens zullen komen kijken, al is het maar omdat ik een merkwaardigheid ben. Ik sta er zelf van versteld dat ik nog steeds leef", vertelde Clapton, verwijzend naar zijn drugs- en alcoholverslaving - die hij beide overwon.

De senior van de blues- en rockmuziek blijft nog steeds actief, met een grote show in het Londense Hyde Park in juli en een reeks concerten. "Het enige waar ik nu mee bezig ben is vaardig en bedreven blijven als zeventiger", besloot hij.