"Man of the Woods" van Justin Timberlake klimt naar één in Amerikaanse albumoverzicht © BELGA

Het nieuwe album van Amerikaans popster Justin Timberlake, "Man of the Woods", staat helemaal bovenaan in het Amerikaanse albumoverzicht. Het is het vijfde album dat de zanger uitbrengt, 4,5 jaar na "The 20/20 Experience". Het album telt maar liefst 16 tracks, met onder andere een samenwerking met Alicia Keys. Ook zijn vrouw, Jessica Biel, is op de plaat te horen.

De 37-jarige Timberlake, die doorbrak in de jaren negentig als lid van *NSYNC, nam na het einde van zijn wereldtournee in 2015 een sabbatical van dik een jaar. Afgezien van de wereldhit "Can't Stop The Feeling" uit 2016, die onderdeel uitmaakte van de soundtrack van de animatiefilm "Trolls", bleef het ook daarna stil. Tot nu. Timbaland is weer van de partij als producer en ook The Neptunes, bestaande uit Chad Hugo en Pharrell Williams doen mee. Zij waren eerder ook betrokken bij Timberlakes album "Justified".

Begin deze maand liet Timberlake flink wat hits horen tijdens de halftime-show bij de Super Bowl. Dat een optreden tijdens de Super Bowl kan helpen met de verkoop, bewees Lady Gaga vorig jaar al: na haar optreden steeg de verkoop van haar album "Joanne" met maar liefst 1000%. Timberlake staat momenteel dan ook bovenaan het albumoverzicht.

De plaat is persoonlijker dan ooit. "Bij dit album ben ik echt geïnspireerd door mijn zoon, mijn vrouw, mijn familie. En door waar ik vandaan kom, meer dan bij elk ander album dat ik schreef", kondigde de zanger vorige maand aan. "De plek waar ik ben opgegroeid heeft veel invloed", zei Timberlake, afkomstig uit Tennessee, vorig jaar al toen hij nog midden in de opnames zat. Hij noemde daarbij plaatsen als Memphis, met zijn rock-'n-roll en blues, en Nashville waar veel countrymuziek vandaan komt.