Fans The Smashing Pumpkins wachten in spanning op nieuws over album © Glen Arkadieff / Isopix

Het is nog amper een geheim dat The Smashing Pumpkins bezig zijn aan een nieuwe plaat. De teller op hun website laat vermoeden dat we donderdag meer nieuws zullen krijgen. De fans hopen uiteraard op details over het nieuwe album of tourdata.

Zanger Billy Corgan, drummer Jimmy Chamberlin en gitarist James Iha werden een tijd geleden gefotografeerd bij een opnamestudio, en toen kwam de geruchtenmolen uiteraard op gang. Bassiste D’Arcy Wretzky is er niet bij: in een interview laat ze weten dat ze nooit werd gevraagd, ook al beweert Corgan van wel.

De nieuwe plaat zou geproduceerd worden door Rick Rubin, een ervaren rot die samenwerkingen met onder meer Jay-Z, Beastie Boys, Danzig, Justin Timberlake en Eminem op z’n cv mag schrijven.

The Smashing Pumpkins begonnen eraan in 1987 en groeiden in het decennium erna uit tot één van ’s werelds populairste rockgroepen. Ze tekenden voor nummers die in het collectieve muziekgeheugen gegrift staan, zoals ‘Today’, ‘Disarm’, ‘1979’ en ‘Tonight Tonight’. ‘Monuments to an Elegy’ uit 2014 is voorlopig hun laatste album.
 
De website van The Smashing Pumpkins