Muziekproducent Quincy Jones verontschuldigt zich voor bizarre opmerkingen © BELGA

De 84-jarige Quincy Jones, die in zijn carrière 28 Grammy Awards won en samenwerkte met grootheden als Michael Jackson, Aretha Franklin, Tupac en Frank Sinatra, heeft zich op Twitter geëxcuseerd voor zijn bizarre uitlatingen van de voorbije weken. Zo beweerde de man dat hij op date was gegaan met Ivanka Trump, nam hij de muziek van Taylor Swift op de korrel ("We hebben fucking songs nodig!"), beschuldigde hij Michael Jackson van plagiaat en noemde hij The Beatles "de slechtste muzikanten ter wereld".

In diverse interviews met tijdschriften liet Jones enkele hoogst opmerkelijke uitspraken optekenen. Na wat de man zelf beschrijft als "een intervention" (een 'tussenkomst' waarbij naasten over iemands afwijkend gedrag spreken in het bijzijn van de persoon in kwestie, nvdr.) van zijn zes dochters voelde Jones de noodzaak om zich te excuseren.

"Ik heb mijn lesje geleerd", begint hij. "Ik ben zo trots op mijn dochters omdat ze niet bang zijn om mij te wijzen op mijn fouten. Ik ben niet perfect en heb geen schrik om dat te verkondigen."

"Als je het geluk gehad hebt zo'n lang en gek leven geleid te hebben als ik, komen sommige details over bepaalde ervaringen in één keer naar boven. Zelfs op mijn leeftijd is het duidelijk dat dat 'woordenbraaksel' en die kwaadsprekerij onvergeeflijk is", klinkt het nog.

Volgens Jones vielen de achterliggende boodschappen die hij wou delen met de wereld niet samen met zijn opmerkingen. "Ik verontschuldig me bij iedereen die zich geschoffeerd voelde door mijn woorden, en in het bijzonder bij mijn vrienden. Dank aan mijn familie en vrienden, die me gewezen hebben op mijn fouten. Mijn vele fouten."

"Liefs van een 84-jarige, krombenige man die nog steeds leert van zijn fouten", sluit Jones zijn excuusbrief af.