Kanye West werkt aan nieuw album © BELGA

Kanye West is de studio ingedoken om aan de opvolger van zijn zevende album, 'The Life of Pablo', te werken. Dat meldt het Britse muziekmagazine New Musical Express (NME).

De Amerikaanse rapper heeft nog geen releasedatum voor het album vrijgegeven. Twee nieuwe songs, 'Euro (Switch Hands)' en 'Hold Tight', lekten vorige zomer al.

Volgens sommige geruchten zou Kanye zich al in mei 2017 teruggetrokken hebben op een bergtop in Wyoming om een deel van het album op te nemen. In die periode verwijderde hij ook zijn profielen op sociale media.

Geruchten over een nieuw album doen al langer de ronde. Zo lichtte een medewerker van het team rond Kanye, @KNARLYdb, in januari al een tipje van de sluier op Instagram: toen vertelde hij dat er "binnenkort" nieuwe muziek van Kanye zou uitkomen en dat het "goddelijk" is, al is dat bericht inmiddels verwijderd.

Kanye Wests vorig album, 'The Life of Pablo', dateert van februari 2016 en werd toen zeer positief onthaald, met een quotering van 9 op 10 op de gezaghebbende Amerikaanse muzieksite Pitchfork en een score van 4,5 sterren op 5 van het gerenommeerde muziekblad Rolling Stone.