Mike Shinoda van Linkin Park werkt aan nieuw soloalbum © BELGA

Zanger, gitarist en rapper Mike Shinoada van de Amerikaanse rockband Linkin Park heeft bevestigd dat hij aan een nieuw soloalbum werkt. Dat bericht New Musical Express (NME) vandaag.

In januari kwam Shinoda nog met een solo-EP op de proppen, getiteld 'Post Traumatic'. Hij maakte het werk als eerbetoon aan de overleden frontman van Linkin Park, Chester Bennington. Op 20 juli 2017 pleegde de leadzanger zelfmoord op 41-jarige leeftijd na een verleden van mentale instabiliteit.

De manier waarop Shinoda de aankondiging over het nieuwe album deed was tamelijk ongewoon. Hij deelde het goede nieuws met zijn fans tijdens een geïmproviseerde samenkomst in Hollywood vorige week donderdag, nadat hij eerder die dag op sociale media geschreven had dat hij graag zijn fans wou ontmoeten. Hij voegde eraan toe dat hij in Los Angeles was om een video op te nemen, en dat al wie in de buurt was mocht langskomen. De exacte locatie deelde hij later mee.

Zij die opdaagden kregen een nieuwe song van Shinoda te horen, nadat hij de fans opgedragen had om hun telefoons uit te zetten. Er werden beelden gemaakt van de bijeenkomst, die gebruikt zullen worden in een muziekclip voor het nieuwe album. Een exacte releasedatum werd nog niet vrijgegeven.