Internationale muziekwereld rouwt om overlijden Stephen Hawking © BELGA

De wereldberoemde Britse wetenschapper Stephen Hawking is op 76-jarige leeftijd overleden. Hawking leed aan ALS, een ongeneeslijke spier- en zenuwziekte. De professor overleed vreedzaam in zijn slaap thuis in het Britse Cambridge. Ook uit de muziekwereld stromen de rouwberichten binnen als eerbetoon.

"Vergeet niet naar de sterren te kijken, en niet naar je voeten - RIP Stephen Hawking you f*cking legend", tweet de rockband Foo Fighters. Muziekproducer en Brits dj Mura Masa herinnert ons aan een anekdote: "Hawking reed over de tenen van mensen die hij niet leuk vond met zijn rolstoel. Toen Hawking in 1976 uitgenodigd werd door Prins Charles bij zijn intrede in de Royal Society, kreeg hij de volle laag. De prins was geïntrigeerd door de rolstoel en Hawking demonstreerde zijn capaciteiten door zorgeloos over diens voeten te rijden. Tot Hawkings spijt heeft hij nooit de kans gehad op Margaret Thatchers' tenen kunnen rijden".

"De wereld heeft een grote ziel verloren. Rust in vrede, Stephen Hawking", schrijft dj Charlotte de Witte. Ook Netsky reageert op Twitter: "Bedankt voor alles wat je achterlaat met ons, Stephen Hawking. Een echte held voor onze generatie en toekomstige generaties. Rust in vrede." Kiss-zanger Gene Simmons: "Een trieste dag voor de mensheid."

Ook popzangeres Katy Perry reageert op het droeve nieuws: "Er is een groot zwart gat in mijn hart, uren voor Pi-dag", verwijzend naar de internationale Pi-dag vandaag. "Je kende dit universum beter dan gelijk wie", aldus Aerosmith-zanger Steven Tyler. "Nu maak je daar deel van uit, je hebt de wereld veranderd en eeen impact gelaten. Een opmerkelijk genie dat we niet snel zullen vergeten. Eindeloos bedankt en God zegent Hawkings en zijn familie".