Axelle Red stelt nieuw album voor in Ancienne Belgique © BELGA

De Belgische zangeres Axelle Red heeft vandaag haar nieuwe album 'Exil' uitgebracht. Op 2 juni gaat ze de nieuwe plaat ook voorstellen in de Brusselse concertzaal Ancienne Belgique. Dat meldt de AB vandaag in een persbericht.

Red kwam eind 2017 met de single 'Who's gonna help you?' voor het eerst in jaren weer met nieuw werk op de proppen. Het nummer was een voorbode op haar nieuwe nieuw album. Ze maakte op hetzelfde moment ook bekend dat ze ambassadeur van Handicap International zou worden. Vorige week kreeg de zangeres nog een plaatsje in de Eregalerij van Radio 2.

De muzikante werkte voor haar nieuwe album samen met verscheidene artiesten. "Op Exil staan grote namen zij aan zij met die van Axelle. Met twee ervan heeft ze een gemeenschappelijk verleden: Albert Hammond en Shelly Peiken schreven exact 25 jaar geleden mee aan een van de grootste successen op haar debuutplaat, de klassieker 'Sensualité'", luidt het.

Op 'Exil' gaat Red "weg van de studiomuzikanten, met iets meer pop en rock dan soul in de sound". Ze exploreert op het album voornamelijk haar eigen stem: "Met kracht een paar tonen hoger zingen, en toch die 'grain' houden: dat was de nieuwe uitdaging. Mijn stem is het belangrijkste instrument op de plaat", aldus de zangeres.

Tickets voor het concert zijn te verkrijgen via de website van AB.