Drie gebruikte batterijen in ruil voor optreden van Gruppo Di Pawlowski op AFF Genk © BELGA

Het Absolutely Free Festival (AFF) in Genk heeft de eerste namen prijsgegeven. Onder meer het ensemble Gruppo Di Pawlowski treedt op in ruil voor drie gebruikte batterijen. De elfde editie van het festival heeft op 3 en 4 augustus plaats op C-Mine in Genk. Zoals ieder jaar krijgt iedereen op het festival gratis toegang bij het inleveren van drie batterijen. Mensen zonder batterijen kunnen drie euro doneren aan het Absolutely Free Forest. Het Genkse festival mikt nog altijd op dwarse, maar kwaliteitsvolle artiesten die te ontdekken zijn.

Naast het schizofrene balorkest Gruppo Di Pawlowski met een frontman om u tegen te zeggen staat onder meer het Amerikaanse postpunktrio Omni op de affiche. Tussen de optredens op Best Kept Secret en Primavera door houdt het drietal op 4 augustus halt in Genk. De Belgische band SHHT zal voor een niet te missen live schouwspektakel zorgen door hun absurde, haast carnavaleske noiserock. Uit Friesland zakt de jonge band The Homesick af die hun onderkoelde, donkere postpunk ten berde zal brengen.

"Low Land Home last op de affiche een rustpunt in met hun melancholische indiepop, terwijl de jongelingen van Sunflower iets unieks proberen te creëren door shoegaze, emo en indierock in de blender te gooien," vertelt AFF-woordvoerder Bert Vliegen.