"Rumors" van Fleetwood Mac, "Rythm is Gonna Get You" van Gloria Estefan en "Raising Hell" van Run-D.M.C. zijn maar enkele van de 25 nieuwe nummers die gisteren zijn toegevoegd aan het zogeheten "National Recording Registry". Dit archief van de bibliotheek van het Amerikaanse Congres voegt elk jaar 25 geluidsopnames en muzieknummers toe die een belangrijke culturele, historische of esthetische waarde hebben.

In een reactie aan muziekblad Rolling Stone noemt Run-D.M.C.-stichter Joseph "Rev. Run" Simmons de selectie van zijn nummer een ongelooflijke eer. "Ik kan niet geloven dat een creatie van mij nu zo'n eer toebedeeld krijgt", verklaart de hiphopartiest in een persmededeling.

Ook Gloria Estefan reageert verheugd op de selectie van haar nummer voor de National Recording Registry. "Toen ik met Miami Sound Machine dit nummer schreef, hebben we de muzikale ritmes van Cuba, ons geboorteland, en de Verenigde Staten, ons thuisland, in één nummer verwerkt. Daarom is het een bijzondere belangrijke eer voor ons dat dit nummer wordt bewaard door de bibliotheek van het Amerikaanse Congres."

De volledige lijst van toegevoegde geluidsopnames is te vinden op de website van de bibliotheek van het Amerikaanse Congres.