Op vrijdag 27 april vindt de derde editie van "Lokale Helden" plaats in 200 gemeenten in Vlaanderen en Brussel. Onder impuls van Poppunt geven artiesten op één dag maar liefst 1.050 optredens op 390 podia in hun buurt. "Lokale Helden" kan dan ook 's lands grootste muziekevenement worden genoemd.

Met Lokale Helden daagt Poppunt iedereen met een hart voor muziek en zin voor ondernemerschap uit om op één dag samen optredens te organiseren voor lokaal talent. Poppunt is de vzw die zich met info, advies en speelkansen inzet voor alle muzikanten, dj's en producers. De organisatie biedt kandidaat-initiatiefnemers expertise en tools, een leerrijke ervaring én een publiek.

Zo wist de organisatie onder het motto 'support your local scene' op drie edities tijd organisatoren in maar liefst 4 op de 5 gemeenten te overtuigen om deel te nemen aan Lokale Helden. Ook dit jaar gaan tal van jeugd- en cultuurdiensten, clubs, festivals, kroegen, scholen, jeugdhuizen en andere initiatiefnemers de uitdaging aan, en ze doen dat bijzonder vaak samen.

Voor veel artiesten betekent Lokale Helden een eerste podiumervaring. Maar het muzikale evenement haalt ook tal van bekende artiesten terug naar de plek waar het voor hen allemaal begon.