NEON zoekt een opening dj voor hét technofeest van het jaar - Welkom!


Pompende beats, een flitsende video- en lichtshow en een affiche om u tegen te zeggen: dat was het recept van NEON. De Brusselse AB was op vrijdag 22 december vanaf 22u dé place to be. Op de affiche onder meer Charlotte De Witte, Flaak, Max Cooper en Looper, de winnaar van de Neon dj-wedstrijd, georganiseerd door de AB en Proximus! 
Looper was de gelukkige winnaar van de hoofdprijs, die een liveset mocht spelen en samen met drie anderen toegang kreeg tot de VIP/Press Area. Laurens en adamski, die respectievelijk op de tweede en derde stek eindigden, mochten samen met twee vrienden de VIP/Press Area in. 
De gedeelde vierde plaats was voor de volgende dj’s, die elk twee tickets voor NEON wonnen: Clapbox, DJ Dave Alien, FIXO, Kor, Meng, Phil Monday en William Oxin.
 
Charlotte De Witte beluisterde aandachtig alle inzendingen van de NEON dj-wedstrijd en gaf hieronder haar feedback over de laureaten:
 
"For starters: ongetwijfeld heel veel talent aanwezig bij deze inzendingen en dus niet makkelijk om tot een shortlist te komen. Vraagt om een strenge selectie en daarvoor heb ik twee algemene criteria gehanteerd: 
 
- Techno: Charlotte de Witte/KNTXT en NEON staat voor techno en meer bepaald een iets hardere en donkere variant daarvan. We gingen dus op zoek naar iemand die aansloot bij de line up en beoogde vibe. 

- Openingsset: Openen voor een clubnight is een kunst op zich en zeker niet makkelijk onder de knie te krijgen. Gezien de winnaar NEON op gang moet trekken, willen we er zeker van zijn dat deze de avond ook rustig kan opbouwen. 
 

Looper
Sluit muzikaal en qua vibe heel nauw aan bij wat ik zelf zou doen, maar dan misschien tijdens peak time uren. Deze set was misschien net iets te hard, maar smaakt wel naar meer. Looper zijn tracks passeren ook vaak in mijn set, dus muzikaal klopt dat wel.
 
Laurens
Was zelf heel aangenaam verrast door deze set, want kende Laurens nog niet. Ligt ook heel dicht bij wat ik muzikaal breng. Ook zeker pluspunten omdat die een live recording was van een openingset in Ampere, met ook later op de avond Ben Klock, sterk!
 
Adamski 
Heel gecharmeerd door deze vinyl only set, die opgenomen is in Vaag. Is muzikaal helemaal mijn dada, smaakt ook naar meer en geeft zin om te feesten.”
 
Kor
Zeer cleane, propere set met duidelijk gehanteerde lijn en stijl. Melodieuze house techno à la Tale Of Us, Mind Against, Vahl, which is very nice, maar tegelijk minder aansluitend bij de meer donkere technovariant waar ik voor sta. Net iets te happy ;-)
 
Clapbox
Heeft een coole originele intro, wat direct zorgt voor aangenaam luisteren. Qua muzikale vibe helaas niet helemaal geschikt voor NEON. Neigt meer naar techy, bouncy tech-house stijl en strookt dus niet helemaal. Ook heel peak time georiënteerde set. 
 
Phil Monday
Zeer goeie en degelijke set, en qua techno zeker een match. Wel eerder peak time set dan warm up van 10-11. 
Misschien niet voor NEON, maar Phil Monday zal zijn kansen zeker nog krijgen. 
 
Meng
Heeft ook gedacht aan geleidelijke opbouw en intro? Niet iedereen heeft daar evenveel aandacht voor gehad, dus is wel aangenaam. Zijn set leunt wel dicht aan bij Ibiza happy techno, terwijl het hier wel wat donkerder mag. 
 
Fixo
Bracht ook een zeer degelijk set, doorspekt met tracks die ik zelf ook zou brengen. Maar dan wel in een peak time context. Ook fijn dat hij 1 v mijn tracks gebruikt ?? 
Misschien minder geschikt als opener, maar van Fixo horen we waarschijnlijk later nog. 
 
William Oxin
Leunt niet helemaal aan bij wat ik doe en het tempo ligt over hele lijn erg hoog. Geeft dus niet echt concreet beeld v kwaliteiten om te openen voor deze avond. Wel leuke set en sowieso respect voor het gebruiken van 1 van mijn tracks :-) 
 
Dave Allien
Stuurde zijn set in als Facebook live sessie, dus zeker punten gescoord qua originaliteit. 
Goede set op zich, maar er gebeurt veel tegelijk wat het soms wat hectisch karakter geeft. Deze set heeft ook meer melodie, wat niet volledig strookt met de duistere, kurkdroge techno die ik breng. Niet geheel geschikt voor deze spot op NEON vrees ik.
 
Proficiat aan allen!"

Voor de liefhebbers: het Spotify-lijstje!

Dit artikel maakt/laat mij
  • 16
  • 4
  • 2
  • 0
  • 4
Top